“Vaker naar de klant toestappen”

Niet één maar drie logiesbedrijven vertegenwoordigt Bieke Buyens in de stuurgroep van MeetingKempen: Priorij Corsendonk (Oud-Turnhout), Corsendonk De Linde (Retie) en Hotel Corsendonk Viane (Turnhout). De Corsendonkgroep biedt klanten zo uiteenlopende vergaderformules voor elk budget aan.

Koos u bewust voor een job in de toeristische sector?
“Mijn ouders baatten een horecazaak uit. Ik ben er dus spontaan ingerold. Na mijn studies hotelmanagement zocht ik een job in de regio. Bij Corsendonk ben ik vooral bezig met sales. Elk hotel heeft bij ons zijn unieke eigenschappen en kenmerken waardoor elke klant er wel zijn gading kan vinden. Dat maakt het voor mij ook een echte uitdaging om samen met de klant naar een geschikte locatie te zoeken.”

Hoe zou u de eigenheid van de Corsendonkgroep definiëren?
“We zijn dan wel een familiebedrijf, aan ambitie ontbreekt het ons allerminst. Na een handelsmissie van Toerisme Vlaanderen bouwen we in China onze contacten verder uit. Tegelijk blijven we actief in de Kempen. Zo investeren we mee in Turnova, een veelbelovend stadsvernieuwingsproject in de buurt van de Turnhoutse Grote Markt. Daar mikken we op het luxesegment.”

Waar liggen volgens u nog uitdagingen voor MeetingKempen?
“MeetingKempen is een sterk merk en we hebben al heel wat gerealiseerd. Zo vormt de nieuwe filter- en zoekfunctie op www.meetingkempen.be een prima tool. Maar er is zeker nog groeimarge. Door meer in te zetten op onlinecommunicatie. Of door vaker zélf naar de klant te stappen en hem persoonlijk te overtuigen van het aantrekkelijke aanbod in de Kempen.”

Priorij Corsendonk
Corsendonk 5
2360 Oud-Turnhout
+32 14 46 28 00
info.priorij@corsendonkhotels.com
http://www.corsendonkhotels.com

Corsendonk De Linde
Kasteelstraat 67
2470 Retie
+32 14 38 99 80
info.delinde@corsendonkhotels.com
http://www.corsendonkhotels.com

Corsendonk Viane
Korte Vianenstraat 2
2300 Turnhout
+32 14 88 96 00
info.viane@corsendonkhotels.com
http://www.corsendonkhotels.com