“Geheim goede teambuilding? Be different!”

In 1991 startte Luc Meeus Locat op. 25 jaar later heeft zijn bedrijf een ijzersterke reputatie in creatieve teambuilding. Jaarlijks beleven zo’n 400 groepen een verrassende dag in Kasterlee, Schaffen of op een zelfgekozen locatie. De verklaring voor dit succes? Creëren, investeren en inspelen op vragen van de markt.

Hoe kwam u in de wereld van teambuilding terecht?
“Mijn vader verhuurde jeeps. Ik was zeventien en had net mijn voorlopig rijbewijs op zak toen ik groepen begon te begeleiden. We maakten tochtjes met de jeeps en onderweg organiseerde ik spelletjes. Dat creatieve aspect spreekt me nog altijd enorm aan. Locat biedt een brede waaier aan activiteiten aan. Ons team bedenkt en werkt de meeste daarvan zelf uit.”

Wat zijn de ingrediënten voor een geslaagde teambuilding?
“De activiteiten moeten voor iedereen in de groep haalbaar zijn. Bovendien moet het programma voldoende afwisseling bieden: denkopdrachten, uitdagingen, fun... Bij Locat gaan we ook actief op zoek naar nieuwigheden. Zo werken we sinds kort met Powerturn, een voertuig met twee bestuurders. Alleen door voortdurend te investeren kun je de verwachtingen van je publiek inlossen.”

Hoe ziet u als lid van de stuurgroep de toekomst van MeetingKempen?
“MeetingKempen levert me naast extra klanten heel wat interessante contacten op. Toch lijkt het me nuttig om de banden tussen de leden verder aan te halen. Bijvoorbeeld door één of twee keer per jaar een netwerkmoment te organiseren. Dat zou de samenwerking tussen de partners zeker stimuleren.”

Locat Events
Retiesebaan 139
2460 Kasterlee
+32 14 85 11 30
info@locatevents.com
www.locatevents.com