En dit zijn de winnaars!

Secretaressedag 21 april 2016

U nam tijdens de afgelopen dagen met velen deel aan onze actie voor secretaressedag, bedankt.

De winnaars werden ondertussen persoonlijk verwittigd.
Benieuwd wie wat gewonnen heeft?

Hierbij het overzicht van de winnaars:

Utopolis Turnhout laat 2 x 2 personen genieten van een filmvertoning naar keuze.

Winnaars:
- E. Van Gucht - BP Chembel NV
- I. Verhavert - Nedschroef Machinery

 

Sunparks Mol schenkt je één overnachting in het hotel, inculsief een ontbijt.

Winnaar:
- B. Aerts - GBJ De Kempen


 

Bij Corbie Mol krijg je een overnachting voor 2 personen, inclusief ontbijt. (geldig voor aankomst op vrijdag of zaterdag, volgens beschikbaarheid)

Winnaar:
- A. Witvrouwen - Tormans

 

Hotel - Restaurant Geerts schenkt een cadeaubon voor een Culinair Fiets Weekend arrangement all-in “Fietsen tussen kastelen en abdijen” voor 2 personen. 

Winnaar:
- A. Swaans - Acc. Lambregts & Co
 

Feest- en seminariecomplex De Vesten nodigt u uit om met 4 personen te komen eten tijdens hun Zondagrestaurant.

Winnaar: 
- M. Van Eyndt - Henkel Electronic Materials (Belgium) NV
 

De Olmense Zoo stelt 10 duotickets ter beschikking, goed voor gratis inkom in de Olmense Zoo, geldig tem 6/11/2016.

Winnaars:
- B. Van Peer - Secretary Plus
- S. Wouters - Cunina
- E. Buyens - Lvc projects nv
- S. Broos - Genzyme (Sanofi)
- L. Franck - Tormans bvba
- K. Van Bijlen - nv De Scheepvaart
- K. Callaert - Meet in Mechelen
- I. Dierckens - Vorselmans NV
- S. Ramic - Innotek
- A. Campforts - Pidpa

Bij Locat Events krijg je een cadeaubon van 300 euro aangeboden bij een boeking van een van hun teambuilding programma's.

Winnaar:
- M. De Peuter - KOKKE SECURITY BVBA

 

Corsendonk Hotels laat je kiezen uit Hotel Corsendonk Viane (Turnhout), Priorij Corsendonk (Oud-turnhout) of Corsendonk De Linde (Retie). Je geniet er van een overnachting voor 2 personen, inclusief ontbijt.

Winnaar:
- L. Geert - Janssen Pharmaceutica NV

Nooz stuurt je zintuigen op reis in hartje Kempen met een cadeaubon van 100 euro.

Winnaar:
- T. Ickmans - BP

 

 

 

Weetjes...

 • Secretaressedag kwam naar Europa overgewaaid vanuit Amerika, waar ze in 1952 zelfs aanvankelijk de National Secretaries Week vierden in de laatste week van april, op initiatief van de voorzitter van de National Secretaries Association. Later evolueerde dit naar de Administrative Professionals Day, elke laatste woensdag van een volledige week april.
   
 • Pas eind jaren 80 - begin jaren 90 werd Secretaressedag in Europa geïntroduceerd. Ook in Frankrijk, Nederland en Luxemburg wordt dit gevierd, de derde donderdag van april.
  Nieuw-Zeeland, India en Zuid-Afrika zetten ook jaarlijks hun secretaresses in de bloemetjes. 
   
 • 2/3 van de secretaresses in ons land krijgen een presentje op secretaressedag. 78% van de cadeaus zijn bloemen. Bloemenwinkels delen dus mee in de vreugde van deze officieuze feestdag. Ook chocolade of een fles wijn zijn populaire cadeaus.
   
 • Voor de liefhebbers van nutteloze maar leuke weetjes: "secretaressedag" is naast "aardgasreserves" één van de twee langste woorden uit het woordenboek die je met één hand kunt tikken, de linkerhand, als je met tien vingers tikt. Je kan nooit teveel weten, moet je maar denken.
   
 • Secretaresses, zijn dat altijd vrouwen? Neen, er bestaan wel degelijk mannelijke "secretaresses", vandaar dat tegenwoordig steeds vaker de term "management assistent" wordt gebruikt. Toch zijn mannen nog steeds ondervertegenwoordigd in dit beroep. Deredactie.be vermeldt dat in 2010 7% van de management assistents mannelijk was. 
   
 • Management assistent is een knelpuntberoep. Uit de studie knelpuntberoepen 2014 door VDAB blijkt dat er een kwalitatief tekort is aan secretaresses. Dit wil zeggen dat er wel voldoende werkzoekenden zijn voor de sector, maar te weinig vakbekwame kandidaten. Nog een extra reden om een pluim op de hoed van de secretaresses te zetten. 

“Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook, LinkedIn of Twitter en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook, LinkedIn of Twitter. De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook, LinkedIn of Twitter maar aan MeetingKempen”