Dat verdient een pluim!

Secretaressedag 21 april 2016

Je bent een steun en toeverlaat bij de dagelijkse organisatie van je bedrijf. Je komt tegemoet aan talrijke onvoorziene vragen van je baas, van je bedrijf of van elders. Je organiseert vergaderingen en conferenties. Kortom, je bent een duizendpoot die discreet en zelfstandig kan werken en daarbij ook nog de wensen en behoeften van klanten kan inschatten.

Dat verdient een dikke pluim!

Wij schenken je graag die pluim, althans een figuurlijke. Onze partners willen je graag een keer verwennen met een leuke aanbieding. Een weekendje weg, toegangskaarten voor een leuke attractie of pretpark,  een lekker etentje, we hebben het allemaal voor je klaar liggen.

Like en deel onze Facebook en LinkedIn pagina, volg ons op Twitter, maar vooral: schrijf je in op onze nieuwsbrief. (onderaan deze pagina)
Uit die nieuwe inschrijvingen verloten we op 21 april om 18u alle prijzen.
De winnaars maken we bekend via de nieuwsbrief.

Kijk hier al zeker naar het overzicht van de aanbiedingen. En er kunnen er alle dagen nog bij komen, dus kom regelmatig nog even checken.

Utopolis Turnhout laat 2 x 2 personen genieten van een filmvertoning naar keuze.

 

Sunparks Mol schenkt je één overnachting in het hotel, inculsief een ontbijt.

 

Bij Corbie Mol krijg je een overnachting voor 2 personen, inclusief ontbijt. (geldig voor aankomst op vrijdag of zaterdag, volgens beschikbaarheid)

 

 

Hotel - Restaurant Geerts schenkt een cadeaubon voor een Culinair Fiets Weekend arrangement all-in “Fietsen tussen kastelen en abdijen” voor 2 personen. 

 

 

Feest- en seminariecomplex De Vesten nodigt u uit om met 4 personen te komen eten tijdens hun Zondagrestaurant.
 

 

 

De Olmense Zoo stelt 10 duotickets ter beschikking, goed voor gratis inkom in de Olmense Zoo, geldig tem 6/11/2016.
 

Bij Locat Events krijg je een cadeaubon van 300 euro aangeboden bij een boeking van een van hun teambuilding programma's.

 


 

Corsendonk Hotels laat je kiezen uit Hotel Corsendonk Viane (Turnhout), Priorij Corsendonk (Oud-turnhout) of Corsendonk De Linde (Retie). Je geniet er van een overnachting voor 2 personen, inclusief ontbijt.

 

Nooz stuurt je zintuigen op reis in hartje Kempen met een cadeaubon van 100 euro.

 

 

 

 

Weetjes...

 • Secretaressedag kwam naar Europa overgewaaid vanuit Amerika, waar ze in 1952 zelfs aanvankelijk de National Secretaries Week vierden in de laatste week van april, op initiatief van de voorzitter van de National Secretaries Association. Later evolueerde dit naar de Administrative Professionals Day, elke laatste woensdag van een volledige week april.
   
 • Pas eind jaren 80 - begin jaren 90 werd Secretaressedag in Europa geïntroduceerd. Ook in Frankrijk, Nederland en Luxemburg wordt dit gevierd, de derde donderdag van april.
  Nieuw-Zeeland, India en Zuid-Afrika zetten ook jaarlijks hun secretaresses in de bloemetjes. 
   
 • 2/3 van de secretaresses in ons land krijgen een presentje op secretaressedag. 78% van de cadeaus zijn bloemen. Bloemenwinkels delen dus mee in de vreugde van deze officieuze feestdag. Ook chocolade of een fles wijn zijn populaire cadeaus.
   
 • Voor de liefhebbers van nutteloze maar leuke weetjes: "secretaressedag" is naast "aardgasreserves" één van de twee langste woorden uit het woordenboek die je met één hand kunt tikken, de linkerhand, als je met tien vingers tikt. Je kan nooit teveel weten, moet je maar denken.
   
 • Secretaresses, zijn dat altijd vrouwen? Neen, er bestaan wel degelijk mannelijke "secretaresses", vandaar dat tegenwoordig steeds vaker de term "management assistent" wordt gebruikt. Toch zijn mannen nog steeds ondervertegenwoordigd in dit beroep. Deredactie.be vermeldt dat in 2010 7% van de management assistents mannelijk was. 
   
 • Management assistent is een knelpuntberoep. Uit de studie knelpuntberoepen 2014 door VDAB blijkt dat er een kwalitatief tekort is aan secretaresses. Dit wil zeggen dat er wel voldoende werkzoekenden zijn voor de sector, maar te weinig vakbekwame kandidaten. Nog een extra reden om een pluim op de hoed van de secretaresses te zetten. 

“Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook, LinkedIn of Twitter en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook, LinkedIn of Twitter. De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook, LinkedIn of Twitter maar aan MeetingKempen”