"Partners moeten elkaar iets gunnen"

Bobbejaanland in Kasterlee staat bekend als het ‘Plezantste Land’, maar is ook een populaire meetingplek. Sales Manager Sofie Dillen erkent het belang van samenwerking met partners in de Kempen.

De zomer komt eraan. Dat betekent drukke dagen voor de Vlaamse attractieparken. Ook voor Bobbejaanland in Kasterlee. Minder bekend is dat het ‘Plezantste Land’ een populaire meetingplek is. Al zeven jaar helpt Sofie Dillen bedrijven bij het zoeken naar een formule op maat. Vertrouwen en persoonlijk contact staan daarbij centraal.

Hoe bent u bij Bobbejaanland terechtgekomen?
Ik ben echt onderaan begonnen: deur-aan-deurverkoop en outsourcing in bedrijven om de sales weer op de rails te krijgen. Een harde maar leerrijke periode. Toen ik de vacature bij Bobbejaanland zag, herkende ik me daar meteen in. Partnerships opzetten vind ik heel uitdagend. En kijk, zeven jaar later doe ik deze job nog steeds met veel enthousiasme.

Wat vindt u zo boeiend aan uw functie?
Meedenken met de klant: daar draait het voor mij om. Snel een offerte maken op basis van een telefoontje is te gemakkelijk. Bij Bobbejaanland kiezen we bewust voor service en begeleiding. Ik wil samen met de klant een voorstel op maat uitwerken. Ook bij een beperkt budget. De foto’s en dankmails van klanten bewijzen dat zo’n aanpak loont. Die appreciatie geeft me enorm veel voldoening. 

Welke meerwaarde biedt MeetingKempen voor Bobbejaanland?
Door de samenwerking met andere partners kunnen we onze klanten meer combinaties aanbieden. Zoals een bezoek aan het pretpark met een overnachting in hotels in de buurt. Individueel lukt dat niet. Het is daarom belangrijk dat de partners binnen MeetingKempen elkaar iets gunnen. Op die manier maken we van de Kempen een nóg aantrekkelijkere bestemming.

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Kasterlee
+32 14 55 78 11

info@bobbejaanland.be
www.bobbejaanland.be


‚Äč